Close

Archives

Laatste berichten

Hoe kies ik de juiste antifouling?
Antifouling is speciale verf waar biociden, koper,  en aangroeiwerende middelen zijn toegevoegd. Deze middelen...
op Jan 21, 2018 | door Klantenervice
Handleidingen de IJssel Coatings
Overzicht van alle handleidingen van de IJssel producten.
op Jan 21, 2018 | door Klantenservice
Wat is osmose?
Wat is osmose, en wat kan je er aan doen. In dit artikel gaan we kort in op de oorzaken, het herkennen en behandelen...
op Jan 21, 2018 | door Klantenservice

Wat is het beste weer om te schilderen

Geplaatst op: Jan 21, 2018 | Auteur: Klantenservice | Categorieën: Algemene informatie

Je kunt het beste gaan schilderen op een dag met een temperatuur tussen de 10°C en 25°C. Op een koudere dag is de kans groot dat je schilderwerk niet goed opdroogt of slecht hecht.

Wat is het beste weer om te schilderen

Temperatuur

Je kunt het beste gaan schilderen op een dag met een temperatuur tussen de 10°C en 25°C. Op een koudere dag is de kans groot dat je schilderwerk niet goed opdroogt of slecht hecht. Tijdens een te warme dag of wanneer de zon op je schilderwerk staat, droogt de verf juist te snel en kan hij ook minder goed hechten. Een gematigde buitentemperatuur is dus het beste om te schilderen.

Wind

Zand en vuil hechten zich gemakkelijk aan schilderwerk dat nog niet is opgedroogd. Let daarom op dat het niet te hard waait op de dag dat je gaat schilderen. Daarnaast kunnen openslaande ramen of deuren bij harde wind dichtwaaien tijdens het schilderen. Ook dat bevordert zowel de klus als het schilderwerk niet.

Tijdstip

Schilder ook niet te laat op de dag. Probeer het schilderwerk aan ramen en deuren in de ochtend af te ronden. Dan kan de verf lekker doordrogen gedurende de dag en avond. Het is aan te raden de ramen en deuren pas in de avond te sluiten. Tip van de vakman: smeer met je vinger een klein beetje vaseline in de sponning zodat de ramen en deuren de andere dag niet vastgeplakt zijn.
 
De ideale dag om je buitenwerk te schilderen is dus een droge dag met een gemiddelde temperatuur zonder harde wind. Met het Nederlandse klimaat, is er gelukkig in ieder seizoen wel zo’n dag te vinden!

Reactie's (0)

No comment

Add a comment

You need to Login to add comments.

Close